>> Voor hoeveel personen is de escaperoom geschikt?
Er kunnen maximaal 8 personen tegelijk in de ruimte. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat ook echt iedereen aan het werk gezet kan worden. Zijn jullie met meer personen? Combineer het met een borrel bij één van de restaurants in Kampen of een vaartocht, bekijk onze arrangementen.

>> Wordt er ook gevaren tijdens het spelen van de escaperoom?
Nee, dat kan dus niet. Het stuurwiel is immers op mysterieuze wijze verdwenen ;).

>> Is de locatie geschikt voor rolstoelgebruikers?
Aan boord zijn er een aantal hoogteverschillen en trappetjes. Het is dus voor rolstoelgebruikers helaas niet toegankelijk.

>> Is de escaperoom goed bereikbaar met het openbaar vervoer?
Ja, op een loopafstand van 5 minuten kun je het Centraal station van Kampen vinden. Zowel met de trein als per bus goed bereikbaar.

>> Waar kunnen we parkeren?
Jullie kunnen gebruikmaken van de gratis parkeerplaats aan het Stationsplein. Vanaf hier lopen jullie de stadsbrug over en hebben jullie meteen het mooiste uitzicht op de stad. Eénmaal over de brug slaan jullie rechtsaf de IJsselkade op, na ongeveer 150 meter ligt de escaperoom aan de rechterzijde; zeilschip Jannes van Campen.

In de directe omgeving van de Jannes van Campen bevinden zich betaalde parkeerplaatsen.

>> Hoe lang van tevoren moeten we aanwezig zijn?
Zorg dat jullie ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig zijn op de locatie. Dan heeft de kapitein genoeg tijd om jullie te instrueren. Te laat komen kan betekenen dat jullie korter kunnen spelen en missen jullie dus de boot.

>> Is er een toilet aanwezig?
Ja er zijn 2 toiletten aan boord waar je vooraf of naderhand gebruik van kunt maken. Tijdens het spelen van de escaperoom is er geen gelegenheid om te gaan.

>> Vanaf welke leeftijd is de escaperoom geschikt?
We raden een minimumleeftijd aan van 14 jaar met daarbij begeleiding van minimaal 2 volwassenen. Maar bij voldoende begeleiding van volwassenen kan iemand van 12 jaar, wanneer het er maar eentje is, ook al een te gekke belevenis hebben.

>> Is de escaperoom eng?
Nee, we werken niet met schrikeffecten of enge geluiden. Wel kunnen de ruimtes klein zijn en is het niet altijd even licht aan boord.

>> Hoe kunnen we betalen?
Jullie kunnen ter plekke alleen contant betalen. Indien jullie een zakelijke groep zijn dan kunnen we een factuur voor jullie opmaken. Neem hiervoor even contact met ons op.

>> Goed te weten met betrekking tot onze beschikbaarheid!
Vanaf 1 mei begint ons zeilseizoen weer, het kan dus zijn dat de escaperoom op de door jullie gewenste datum niet beschikbaar is. Meevaren? Check de mogelijkheden. Vanaf 10 oktober 2022 is het zeilseizoen weer voorbij en neemt de beschikbaarheid weer toe.

>> Tot wanneer kunnen we een boeking annuleren?
Tot 48 uur voor aanvang kan er kosteloos geannuleerd worden. Bij een annulering binnen 24 uur of een “no-show” berekenen we het volledige bedrag door. Annuleren kan door telefonisch contact op te nemen met 06-28141394 of door te mailen naar info@escapeschipkampen.nl.

>> Welke algemene voorwaarden hanteren jullie?
Bekijk onze algemene voorwaarden hier.

>> Kan ik te allen tijde de ruimte verlaten bij calamiteiten?
De ruimte wordt in de gaten gehouden met meerdere camera’s waardoor de spelleider altijd in kan grijpen. Daarnaast blijft ook ten alle tijden de ingang geopend. Ook is er een intercom aanwezig waarmee jullie de spelleider kunnen bereiken in geval van nood.